Over mij

mijn naam is Sandra Knaap en Tekenbubbels is de naam van mijn praktijk/atelier. De ruimte is kleurrijk en informeel ingericht, passend bij mijn stijl van werken. Aan kwaliteit lever ik echter niet in: ik bied psychosociale hulpverlening  aan kinderen en volwassenen met behulp van creatieve  werkvormen,  beeldende coaching- en therapie, zo nodig in combinatie met EMDR of andere methodieken. Altijd maatwerk, op jou en je situatie afgestemd.

Ook geef ik hier met veel plezier tekenles aan kinderen en jonge tieners. (Door drukte aan de therapie-kant  ligt dit momenteel helaas stil). Het is heerlijk om jezelf te kunnen uitdrukken in en te kunnen ontspannen door te tekenen en te schilderen. Dat geef ik graag door.

Tekenbubbels is in 2016 geboren uit mijn liefde voor het gebruik van actieve en creatieve middelen in de hulpverlening.  Het gebruik van beeldtaal en symboliek is een stevige ondersteuning (soms vervanging)  van gesproken taal. Woorden kunnen niet altijd alles uitdrukken, een beeld spreekt voor zichzelf.  Hier maak ik graag gebruik van om jou te helpen de gewenste verandering in gang te zetten.

Werkwijze

Ieder traject bij Tekenbubbels start met een intakegesprek. Hierin onderzoeken we samen je hulpvraag en ook het door jou gewenste resultaat. Daarna bespreken we welk soort traject passend is. Als dit allemaal duidelijk is starten we met het afgesproken traject. Na een aantal sessies bespreken we het proces en maken we een afspraak t.a.v. de voortzetting. We kunnen op de ingeslagen weg doorgaan, het plan kan worden bijgesteld of we sluiten af als de gewenste doelen bereikt zijn.

De trajecten van Tekenbubbels zijn meestal kortdurend van aard, 6-12 afspraken. Ik werk op maandagen en woensdagen. Een enkele keer werk ik ook in de avonduren of op een zaterdag.

Veiligheid en vertrouwelijkheid staat bij mij voorop. Hierover maak ik duidelijke afspraken met jou. Geen enkele vraag is te gek. Als ik geen ondersteuning kan bieden kan ik je eventueel doorverwijzen.

Opleiding en werkervaring

MDGO Aktiviteitenbegeleiding.
Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Academie voor coaching en counseling
Multi-methodisch maatschappelijk werk
Triple P: positief opvoeden kinderen en tieners
Creatieve Communicatie met kinderen
KIES-trainer ( Kind In Echtscheiding Situatie)
Kick-trainer (Krachtiger In Contact door Kunst)
Kids Skills, oplossingsgerichte coaching
Opleiding  genezend tekenen
EMDR (traumatherapie)

Ik heb gewerkt in de psychogeriatrie, de forensische psychiatrie, het jongerenwerk, het (school)maatschappelijk werk  en als  (school)wijkcoach in Enschede. Vanaf mei 2021 werk ik als consulent Jeugd en gezin in de gemeente Lochem.

Wil je een keer kennismaken of een intake plannen neem dan gerust Contact met me op.

Ik sta als professional geregistreerd bij de volgende instanties:

Registerplein, kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals
Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
Vereniging voor Tekentaal
KIWA keurmerk

Hoe ik omga met klachten lees je hier Wkggz

De algemene voorwaarden en het privacyreglement van Tekenbubbels kun je hier lezen Voorwaarden en Privacy