Kinderen

Iedere ouder wil graag dat het goed gaat met zijn of haar kind: thuis, op school, met de vriendjes en vriendinnetjes. Soms gaat het door omstandigheden minder met je kind: de natuurlijke ontwikkeling van je kind stagneert. Je kind heeft buikpijn, hoofdpijn, wil niet eten, is heel erg boos of verdrietig. Of je kind laat ineens heel ander gedrag dan normaal zien: dingen kapot maken, stiekem zijn, heel erg stil zijn.

Misschien is je kind bang. Omdat hij gepest wordt. Misschien heeft je kind last van onzekerheid of faalangst. Misschien is je kind ongelukkig op school.  Of misschien is er iets ingrijpends gebeurd: een scheiding, geweld, een ongeluk of een sterfgeval.

Wanneer de klachten te lang duren, heeft je kind tijdelijk professionele hulp nodig. Niet door veel te praten, maar door te doen en te ervaren. Dat is wat kinderen aanspreekt. Immers, kinderen hebben van nature de behoefte om zich creatief te uiten. Je kind heeft niet het idee dat het ‘in therapie’ is. Door middel van creatieve opdrachten uit je kind zijn of haar emoties en ruimt zo pijnlijke gevoelens op. Hierdoor wordt je kind weer evenwichtig.