Coaching en therapie

Beeldend coachen en/of tekentherapie

Bij beeldende coaching  en therapie werk je met creatieve opdrachten. Daar heb je geen teken- en schilderervaring voor nodig. Iedereen is namelijk creatief. Beelden spreken een krachtige taal die we kunnen voelen en ervaren in ons lijf. En iedereen spreekt die taal! Jij ook, ook al denk je misschien van niet. Ik zal je een voorbeeld geven: doe je ogen maar eens dicht en stel je voor dat je op een strand bent. De zon schijnt. Er zijn mensen die zwemmen, er zijn golven in het water en jij ligt op je handdoekje in de zon. Je voelt het zand tussen je tenen. Misschien heb je nu een glimlach om je mond en voel je de warme  zonnestralen. Of je krijgt het direct al bloedheet en de zweetdruppeltjes staan al op je voorhoofd bij het idee alleen al. Op dit moment heb je vast en zeker al een plaatje in je hoofd. Met die taal en verbeeldingskracht werken we samen aan het oplossen van jouw vraag.

Hoe werkt het?

Bij coaching ga je  via een creatieve opdracht aan de slag met het beeld van het doel wat je wilt bereiken. Het beeld – de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier – geeft informatie over je kwaliteiten en dat wat je nog verder kan ontwikkelen. Door samen in ‘gesprek’ te gaan met dit beeld krijg je inzicht hierin. Met deze inzichten oefen je stap voor stap in je dagelijkse leven en zo bereik je je doel.

Bij therapie onderzoek je via de creatieve opdrachten wat de oorzaak van een klacht of probleem is waardoor je tijdelijk bent vastgelopen in je leven. Hiervoor ga je terug naar het verleden. Je ontdekt wat de invloed hiervan is op je dagelijkse leven. Na wat eenvoudige ontspanningsoefeningen ga je vooral aan het werk met een opdracht. Welke opdracht je krijgt, hangt af van je klacht. Ook het materiaal is hierop afgestemd.

Een tekening, een schilderij of een kleiwerkstuk maken veel duidelijk. Je maakt een onbewuste laag van jezelf zichtbaar.  Het beeld geeft informatie.  We onderzoeken deze informatie, wat wordt hier verteld, wat is hier nodig?   Je krijgt inzicht in je onbewuste patronen en oude pijn. Om deze op te ruimen werken we verder met gerichte creatieve opdrachten. Je leven komt weer in balans.

Zonodig kunnen we een combinatie maken van creatief werk en een andere methodiek.  Zo maak ik voor ieder traject een maatwerkplan.

Loop jij rond met een vraag, een zorg, een angst, een klacht  over jezelf of je kind: je kunt me bellen 06-26900706 of mailen naar sandra@tekenbubbels.nl.